Водещият представител на БСП: Повечето лица в т.нар. „партии на промяната“ са част от статуквото

Maia Manolova Tatiana Doncheva Delchev

Решението беше трудно, защото то е за българските граждани. Ние сме отговорна партия„.

rsz_stoian_mirchev_bsp

Това заяви пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат от ПГ на „БСП за България“.

Той коментира решението на социалистическата партия да върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев. Това решиха членовете на Националния съвет на партията и парламентарната група на съвместно заседание на „Позитано“ 20, което се проведе на 1 май.

България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна. Поради това трябва да отидем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото, което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс„, коментира Стоян Мирчев и допълни:

Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години„.

Представителят на Изпълнителното бюро на БСП е категоричен:

Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото. Да си дадат сметка, че всички политически алтернативи, които ние предлагахме през тези четири години, са искрени послания и наистина можем да ги приложим на практика… България е в специфична ситуация. На прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения„.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Updated: 02.05.2021 — 22:46
Червено.bg © 2020 Frontier Theme