Корнелия Нинова: Напълно разбираме отговорността пред България и пред народа си

Ninova

„Днес на България трябват – не партийци, а държавници. И мисля, че смело, отговорно и честно, можем да кажем, че ние имаме своята визия как да се развива България„.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към социалистите от цялата страна, събрали се на митинг-концерт в Борисовата градина по случай 1 май.

Днес за БСП е много важен ден. Сигурно няма да е преувеличено да ви кажа, че ще е исторически. На нас се падна отговорността за последен мандат. Напълно разбираме тежестта на тази отговорност. Напълно разбираме отговорността пред България и пред народа си„, допълни още  Нинова.

Тя говори и за резултатите на БСП от изборите на 4 април – за отговорността и за загубата: „Скъпи, социалисти от цялата страна, знам че ви тежи загубата на изборите. Знам, че чувствате, че не е заслужена, защото много се трудихме последните 4 години, но така реши народът. Може би не сме направили нещо, както трябва. Ще го направим. През 1886 г. на първата стачка, а и на всички последващи през годините и в света, хора са бити, арестувани, а някои и са убивани, но никой никога и никъде не е успял да арестува и да убие порива за свобода, за достоен живот, за справедливост и за солидарност. Този порив ни води и днес. За това накрая ще ви кажа – никога не се предавайте. Винаги продължавайте напред. И това, за което се борим ще успее. Трябват ни воля и сили да продължим. Знам, че го можем. Знам, че сте честни, че сте умни, достойни българи и мислите за Отечеството и народа си. Така че горе главите, кураж, не се предавайте, продължаваме. Честит празник, достойни трудови хора. Честити светли Великденски празници, български семейства. Бъдете здрави и силни. България ще пребъде и народът ни ще добрува„, подчерта Корнелия Нинова.

Празникът на БСП и на в. ДУМА днес бе под наслов „Достоен труд – достоен живот“.

Днес партията отбелязва и 130 години от организираното социалистическо движение в страната.

Нинова подчерта още, че „моделът Борисов“ все още не е разрушен и призова за общи усилия политическите партии това да се случи. Тя повтори, че БСП са подали ръка на новите партии в парламента, но отбеляза, че част от действията им са учудващи.

Updated: 01.05.2021 — 14:40
Червено.bg © 2020 Frontier Theme