Защо хората на С. Трифонов, „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“ обслужиха ДПС?!

Dogan Trofonov Manolova

Броят на избирателните секции в чужбина да не бъде ограничен и в държавите извън Европейския съюз. Това гласуваха днес окончателно депутатите с промените в Изборния кодекс. Досега максималният брой беше 35 избирателни секции в страните извън ЕС. Предложението, което очевидно обслужва ДПС, беше направено от депутатите от партията на Слави Трифонов („Има такъв народ“).

Тази промяна беше приета със 117 гласа „за“ („Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“), 107 гласа „въздържал се“ и 8 гласа „против“ („БСП за България“ / ГЕРБ – СДС).

Гласуването на българите в чужбина и броят на секциите извън Европейския съюз предизвика спорове.

Велизар Енчев от „БСП за България“ е категоричен, че решението обслужва интересите на ДПС:

Обръщам се към народните представители от „Има такъв народ“. Ще се подчините ли на това решение на вашите лидери, което е всичко друго, но не и национално отговорно?! Давате ли се сметка всъщност – до какво ще доведе неограниченото разкриване на избирателни секции в страна, в която демокрацията е чужда дума?!“.

Вчера активисти на ВМРО протестираха срещу предложението за отпадане на лимита върху броя на избирателните секции в страните извън Европейския съюз. Те коментираха, че „в Турция ще измислят 300 000 гласа с които Ердоган ще се намеси във вътрешните работи на България“.

trifonov-dogan

Интересното е – Слави Трифонов не съзнава ли това или наистина е „човек на Доган“, както твърдят различни политически анализатори?

Още по-интересно е – защо Христо Иванов (съпредседател на „Демократична България“) и неговите съпартийци, които твърдят, че се борят срещу „корупционните практики на ДПС“, сега подкрепят тази партия?!

За „Изправи се! Мутри вън!“ няма какво да говорим! Те явно са готови да подкрепят всеки, който им помогне да се включат в далаверата, разбирай да станат част от правителство, което е подкрепено и от ДПС. Нещо повече, Николай Хаджигенов и Мария Капон от „Изправи се! Мутри вън!“ днес обявиха от парламентарната трибуна, че били готови да подкрепят искането на ДПС – предизборната кампания да се води и на друг език освен български, разбирай на турски.

Тези три партии – „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“ имат претенции да управляват България, но до момента се занимиват предимно с промени в Изборния кодекс. Не коментират (с малки изключения – „Демократична България“) жестоката здравна и социална криза, която „трови“ живота на милиони българи. Не показват с нищо, че се интересуват от огромния брой смъртни случаи поради коронавируса COVID-19, от десетките хиляди заразени или от стотиците хиляди, които загубиха работата си поради кризата!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Updated: 29.04.2021 — 19:07
Червено.bg © 2020 Frontier Theme