Проф. Румен Гечев: В новия парламент се играят театри

Gechev BSP

„Бюджетът на Република България и парите на Европейския съюз бяха разграбвани по един изключително жесток и безцеремонен начин на принципа „след нас и потоп“.

Така народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев коментира необходимостта от създаването на парламентарна комисия за проверка на управлението на Бойко Борисов.

Проф. Румен Гечев подчерта, че ще предложи на Комисията да има някакви приоритети и да започне да разследва първо най-големите сделки и фирми:

През последните 4 години БСП инициира ред проверки и прокара в Народното събрание решение за извършването им от страна на Сметната палата. Така че тези доклади са готови от първокласни одитори. Тази комисия трябва да разследва и Комисията за хазарта, тъй като самото правителство на Борисов призна, че най-малко 700 милиона лева са откраднати от хазната. Там има ужасяващи факти, които ние ще изведем черно на бяло„, подчерта проф. Гечев.

По отношение на последните изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова, в които тя алармира за съмнителни действия от страна на „новите партии“, народният представител коментира, че има факти, които трябва да се знаят: „В първите дни на парламента в него се разиграват интересни театри. Вярно е, че през лятото „Да, България“ напомпа мускули с едно посещение на една гумена лодка в Росенец, близо до покоите на г-н Доган. Сега партията на г-н Доган, награди „Да, България“ с поста председател на ключовата Бюджетна комисия на България, през която минават 37 милиарда лева. Нещо не ви ли смущава в тази комбинация? Лодката отива до Росенец и се връща с 37 милиарда лева разпределения бюджет на Комисията„, коментира проф. Румен Гечев.

БСП реагира веднага и точно, защото виждаме, че се разиграва театър от типа  „Многострадалната Геновева“. Ако някой си мисли, че ще играе театри в парламента и БСП няма да забележи такива видими с просто око театрални представления, няма как да стане„, предупреди народният представител от левицата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 19.04.2021 — 17:48
Червено.bg © 2020 Frontier Theme