Наше издание: Сформирана е пропрезидентска коалиция, Слави Трифонов решава

Slavi Trifonov Rumen Radev prezident

Четворна пропрезидентска коалиция е сформирана – „Има такъв народ“, БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Това са съобщили представители на политически централи, твърди изданието bgsniper.com. Президентът Румен Радев щял да предложи следващия премиер на България. Това щяла да бъде дама от неговия екип или друг експерт. От bsniper.bg твърдят, че на практика президентът щял да подреди състава на правителството.

Идеята била да бъде съставено правителство на пропрезидентска коалиция, която да подкрепи Румен Радев за нов мандат на президентските избори през есента

Бойко Борисов ще бъде кандидат министър-председател на ГЕРБ, ще върне проучвателния мандат още при връчването му и партията ще мине в твърда опозиция.

БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепят плана на президента, но Слави Трифонов все още не е решил дали да вземе мандата, пише bgsniper.com.

Слави Трифонов може да изненада президента и да върне мандата, за да не влиза във война с Бойко Борисов и Делян Пеевски„, коментирал представител на ГЕРБ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

Updated: 12.04.2021 — 17:28
Червено.bg © 2020 Frontier Theme