БСП: Повече от 200 общински и областни председатели подкрепиха Корнелия Нинова

Ninova BSP partiini predsedateli

Предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление на ГЕРБ.

Това е оценката на партийните организации на БСП за политическата ситуация в България, информира bsp.bg.

През изминалите почивни дни, по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова и на Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна.

На срещите са обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Общинските и областните председатели са се обединили около позицията, че председателят на БСП не трябва да подава оставка. Те са обявили, че подкрепят провежданата политика.

Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка, но с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми, да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес на БСП. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво.

Корнелия Нинова се обърна към партийните организации с думите: „Радвам се като виждам, че няма униние в партията. Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме. Знам, че сега предстоят анализи по места. Не допускайте напрежение и конфликти. Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка, ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно„.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 12.04.2021 — 17:30
Червено.bg © 2020 Frontier Theme