Водещ представител на БСП: Няма да се молим за съставяне на правителство

BSP Pozitano Sofia Kornelia Ninova

Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“. Макар и да има мълчание от тяхна страна, се надявам да има екип, който работи по политиките им„.

Това заяви пред БНР заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, който е избран за депутат в 45-ия парламент.

Vigenin BSP

Няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от управленска конфигурация. Ако се иска от нас подкрепа, ще я дадем. В този парламент има благоприятна конфигурация, която позволява постепенно разграждане на модела на ГЕРБ, на прекъсване на сливането между партия и държава… Но не трябва да се подценява машината, която изгради ГЕРБ, и огромните ресурси, с които разполага“ каза Вигенин.

Той подчерта, че БСП няма да е партията, която ще стане причината за бързи предсрочни парламентарни избори:

Отговорност е да бъдеш народен представител в това Народно събрание, което се очертава. Ще ни трябват много разум и мъдрост, за да излезем по най-добрия начин от така създалата се ситуация. Нашата отговорност е да направим възможност това подреждане на политическите сили да доведе до действия, полезни за страната… БСП не омаловажава загубата си… Този, който е решил да отпише БСП, обаче бърка. Изправяли сме се и от по-трудни политически ситуации„, категоричен е заместник-председателят на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 11.04.2021 — 12:03
Червено.bg © 2020 Frontier Theme