Бивш шеф на кабинета на президента Радев с коментар за политическата ситуация в България

Rumen Radev prezident

Натрапвано деление на „интелектуалци“ и „чалгари“ идва да замести овехтялото вече деление на комунисти и антикомунисти. Разделен народ се управлява по-лесно„.

Ivo Hristov evrodeputat

Това коментира пред Дарик радио евродепутатът Иво Христов, който е бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

По думите му Румен Радев е големият проблем на „сценаристите на прехода“.

„Те ще продължават да правят всичко възможно, за да осеутят втори негов президентски мандат“, смята Иво Христов.

Демонтажът на режима е историческата задача пред българската опозиция в момента. Президентът призова да се постигне съгласие и взаимодействие около програма минимум още преди изборите, но тогава разнородната опозиция не го осъзна. Сега различни маси избиратели свързват своите надежди с „Има такъв народ“, с БСП, с „Демократична България“, с „Изправи се! Мутри вън!„, подчерта бившият началник на кабинета на президента Радев.

Той подчерта, че всички опозиционни политически формации имат общи цели  – провеждането на честни избори, законност и борба с корупцията и с административния рекет, надежди за реформа на правосъдието.

Задачата остава същата – опозицията да влезе в диалог и да действа съгласувано по тези теми. Особено предвид потенциално краткия живот на този парламент, който трябва да действа ударно. Всички „червени“ линии, които опозиционните партии чертаят помежду си, спъват изпълнението на тази историческа задача, по демонтажа на режима. Те подлагат на риск и собственото им бъдеще, защото, ако не успеят, тези партии ще се окажат излишни за избирателя„, предупреди евродепутатът.

Той коментира, че „ГЕРБ трябва да върне мандата от благоприличие и от целесъобразност“.

Има такъв народ“ и БСП са очевидно следващите мандатоносители. Всеки трябва да направи усилие да предложи кабинет. Обществото ще приеме зле отказа от мандат на опозиционните сили. Рискуваме следващи избори да ни върнат назад – в блатото. Борисов няма да възкръсне, той е напълно компрометиран, но може да пропилее още от историческото време и ресурсите на България„, смята още Иво Христов.

Категорично БСП трябва да е част от демократичния фронт. Опитите да бъде изолирана вредят на каузата. Ще навредят и на онези, които са в основата на тези опити„, каза още евродепутатът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 11.04.2021 — 22:50
Червено.bg © 2020 Frontier Theme