Сигнал на кмет на ГЕРБ към прокуратурата: В офис на партията ме пребиха

kmet selo Belgun GERB prebit

Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев твърди, че е бил пребит в нощта на изборите в офиса на ГЕРБ в Каварна.

Станев обяснява мотивите за побоя с познанството си с координатора на ДПС в Каварна и конкретно – изборният резултат в неговото село. Там Движението е получило 11 гласа, а ГЕРБ – 46.

За сравнение, на парламентарните избори през 2017 година гласовете за ДПС са били само 3, информира bgonair.bg.

Кметът от  ГЕРБ на каварненското село Белгун Благомир Станев е подал сигнал в прокуратурата в Добрич, че е бил пребит в офиса на партията в Каварна в нощта след изборите, съобщи dobrudjabg.com.

Станев твърди, че призори на 5 април няколко мъже го събудили в дома му в Белгун.  Те му казали да отиде с тях да празнуват изборната победа на ГЕРБ в партийния офис в Каварна, където щяла да бъде и кметицата на града.

Той отишъл в офиса, но там били председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов, техническият секретар на ГЕРБ и още трима мъже, между които бил Илиян Събев, който пък бил областен координатор на партията.

Поканиха ме да седна на един от диваните и веднага почнаха да ме удрят, понеже като издигнат и подкрепен от ГЕРБ – защо не съм контролирал вота. Подстрекателят е Данчо Стоянов, насилието го извършваше Илиян Събев„, твърди Благомир Станев.

Той допълни, че е бил принуден да подпише заявление за напускане на партията. Приканен е и да подаде оставка като кмет.

„Да освободиш поста като кмет, да си сложим наш човек, който на нас ни е удобен. Аз им казах: „Не мога да подпиша това нещо. Последваха ритници, заливане с алкохол по главата“, коментира още кметът на село Белгун.

Окръжната прокуратура в Добрич извършва проверка по случая. Още петима каварненски съветници са подали жалби за телефонен тормоз срещу Йордан Стоянов – председател на общинския съвет в града и лидер на местната структура на ГЕРБ и бизнесмена Илиян Събев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 08.04.2021 — 16:48
Червено.bg © 2020 Frontier Theme