Обявиха кои пенсионери ще получат допълнителна финансова подкрепа

pensia pari pensioner

Между 19 и 26 април ще бъдат изплатени еднократните помощи за храна от 120 лева, които ще получат пенсионерите с пенсии от 300 до 369 лева включително.

Това са съобщили от социалното министерство за БНР. Право на такава помощ имат 390 хиляди възрастни хора.

Средствата се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Възрастните хора, които получават пенсия по карти, ще получат допълнителната помощ също по банковите си сметки, а останалите – в пощенските клонове, в които получават пенсиите си. 

Ако даден пенсионер не получи помощта в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене, за уточняване на актуалния му адрес, след което ще бъде включен в списъците.

Хиляди пенсионери бяха неприятно изненадани, че към априлските пенсии не е добавена сумата от 120 лева, която беше обещана от държавата като еднократна помощ за хранителни продукти, предава кореспондентът на БНР в Благоевград.

Оказало се, че повечето пенсионери не знаят, че помощта от 120 лева ще се изплаща от териториалните поделения към Агенцията за социално подпомагане, а не от НОИ.

Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, обясни:

Важно е да се отбележи, че гражданите не трябва да подават заявления. Автоматично това ще бъде извършено и служебно от служителите на Агенцията за социално подпомагане„.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 08.04.2021 — 12:06
Червено.bg © 2020 Frontier Theme