Кристиан Вигенин: Да започнем разграждането на този мафиотски модел, който беше изграден от Борисов и ГЕРБ

Vigenin BSP

Тези избори са тежка загуба за БСП и никой не си прави илюзии, че това може да се подцени. Затова и Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка… Но това, което според мен е по-важно – смятам, че бяхме длъжни да отслабим натиска върху самата Корнелия Нинова, защото за БСП е важно да има действащ председател в следващите много важни седмици. Сега разговорът не трябва да бъде да подава ли Нинова оставка или не, а да изясним каква е стратегията на БСП оттук нататък„.

Това заяви пред Би Ти Ви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Той е водач на листата с кандидати за народни представители на „БСП за България“ за региона на Ямбол – единствената област, в която БСП спечели парламентарните избори.

Вигенин смята, че най-лошото, което БСП може да направи в този момент, е да започне процедури за нов вътрешнопартиен избор и да започнат скандали вътре в партията.

Той също така посочи, че сега е моментът, в който „всички трябва да бъдат много внимателни какво казват, за да не бъдат затваряни врати, които после трудно да  могат да бъдат отворени“.

БСП няма да се явява в ролята на партия, която ще настоява и ще се моли да бъде част от някакво управление. За нас първата и основна задача е да направим нужното да бъде прерязана връзката между държавата и партията ГЕРБ. Да възстановим демокрацията, да създадем условията за нормализиране на политическия процес. Да започнем тухла по тухла разграждането на този мафиотски модел, който беше изграден от Борисов и ГЕРБ. Това няма да стане със сърдене и със заявки „с този няма да си играя, а с другия искам да си играя“. Трябва да се подходи отговорно и без наивност. Това е гигантско усилие, което ни предстои и да се отхвърля възможността на всеки един, който желае това да се случи, да помогне, не е редно в момента„, коментира заместник-председателят на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 07.04.2021 — 17:37
Червено.bg © 2020 Frontier Theme