Корнелия Нинова обяви важно решение на ръководството на БСП, поради представянето на парламентарните избори

Ninova 5 april 2021 sled izborite

Изпълнителното бюро на БСП (оперативното ръководство на партията) подава оставка.

Това обяви Корнелия Нинова на брифинг в централата на социалистите, в първа реакция на резултатите от парламентарните избори, на които БСП остава на трето място след ГЕРБ-СДС и „Има такъм народ“.

Тя съобщи, че няма да подаде оставка като лидер на БСП:

Страната е в тежка ситуация, може да има предсрочни избори и не може да оставим партията без лидер„, мотивира се Нинова.

Тежка загуба за БСП. Апокалиптичните картини, които се чертаят от някои анализатори обаче не са факт„.

Така лидерът на социалистите коментира резултатите от изборите. Тя каза, че поради кризата с коронавируса много възрастни избиратели на БСП не са гласували поради страх, че може да се заразят с вируса.

Корнелия Нинова коментира, че политическите формации на Мая Манолова и Слави Трифонов са „взели“ гласове от БСП.

В БСП имаше хора, които работеха срещу БСП. Ние се борехме на два фронта„, коментира още лидерът на социалистическата партия.

Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ, независимо дали е партийно или експертно„, категорична е Нинова.

Тя подчерта, че резултатите от парламентарните избори показват, че е невъзможно формирането на стабилно правителство без БСП.

Основната ни задача бе да се разбие моделът ГЕРБ. След тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов няма да е премиер„, категорична е Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 05.04.2021 — 22:09
Червено.bg © 2020 Frontier Theme