БСП с жалба до Централната избирателна комисия: Кой плаща глобите на тези агенции?

Svilenski BSP zhalba 4 april 2021

БСП внася жалба до Централната избирателна комисия (ЦИК) за публикуването на междинни данни от вота в редица електронни медии. Социалистите са категорични, че това е манипулация на общественото мнение и абсолютно нарушение на закона.

Председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски апелира към ЦИК да санкционира медиите, които публикуват междинни резултати. Поиска и от самите електронни издания да свалят своите информации.

Кой плаща глобите на тези агенции? Този въпрос ще отговори и кой манипулира съответните резултати?!“, попита Свиленски.

Той бе категоричен, че изнесените данни не са верни. Защото, по думите му, много хора отказват да отговорят на въпросите на анкетьорите на социологическите агенции пред изборните секции.

Друго нарушение, за което сигнализира БСП е, че анкетните карти на някои от социологическите агенции се раздават вътре в избирателните секции.

Това е пряко нарушение на Изборния кодекс„, категоричен е Свиленски. Той допълни, че се раздават от членове на СИК в София, което е недопустимо.

Масово се купуват гласове на тези парламентарни избори“, каза още председателят на предизборния щаб на БСП. Социалистите ще сезират Централната избирателна комисия и за това. Те са получили сигнали, че в много ромски махали масово има контролиран и купен вот.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 04.04.2021 — 15:45
Червено.bg © 2020 Frontier Theme