Промените в Закона за устройството на територията обсъдиха представители на БСП и на Камарата на архитектите в България

BSP arhitekti sreshta

Промените в Закона за устройството на територията (ЗУТ) обсъдиха на среща с ръководството на Камарата на архитектите в България водачът на листата на „БСП за България“ за Пловдив-област Манол Генов и депутатът в 44-тото Народно събрание Любомир Бонев.

„Промените в ЗУТ не отговарят на развитието на инвестиционния процес в България. Те не помагат за преодоляване на административните пречки в този процес“, коментираха участниците в срещата, които уточниха:

В момента трудът и ролята на проектанта и на архитекта в строителството, особено в инфраструктурното, са изключително подценени. Нужно е облекчаване на труда на проектантите и архитектите, за да не се стига до некачествено строителство и генериране на корупцията„.

„Не бива да се допуска неглижиране на авторските права по време на изпълнение на проектите“, призоваха от Камарата на архитектите в България.

Манол Генов изрази надежда, че БСП ще има един професионален партньор и консултант в лицето на Камарата на архитектите в България при създаването на законите, информира bsp.bg.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 31.03.2021 — 17:08
Червено.bg © 2020 Frontier Theme