БСП с инициатива в подкрепа на бизнеса, засегнат от кризата

zatvoreno zavedenie kriza krachma kafene

„70 процента намаляване на такса тротоарно право и 50% намаляване на такса смет“.

Тези две предложения внасят тази седмица общинските съветници на БСП във Варна.

Мярката е абсолютно необходима след непрестанното отваряне и затваряне на заведенията и загубите, които търпят собствениците им заради хаотичните действия на правителството спрямо тях. Абсурдно е да не работиш, а да плащаш тротоарно право и такса смет. Ако общинските съветници на ГЕРБ не подкрепят тези промени, това ще е ясен сигнал, че ресторантьорският бизнес във Варна не им е приоритет, точно както не е приоритет на цялото правителство. Това ще бъде ясен сигнал , че не ги интересува, че голяма част от тези фирми са изправени пред фалити„.

Това беше заявено на среща между водача на листата с кандидати за народни представители на „БСП за България“ в региона на Варна – Борислав Гуцанов и представители на ресторантьорския бизнес в морската столица. На срещата бяха представени исканията на бранша.

Ресторантьорският и хотелиерският бранш са по очи„, заяви Гуцанов. Той се ангажира – освен с предприемането на незабавни мерки на местно ниво, да подготви предложения за подкрепа на бизнеса, които да бъдат внесени в следващото Народно събрание.

Мярката, с която беше намален ДДС на храни и напитки на 9%, трябва да продължи по време на кризата„, категоричен е водачът на листата с кандидати за народни представители на „БСП за България“ в региона на Варна.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 29.03.2021 — 12:24
Червено.bg © 2020 Frontier Theme