Румен Радев: Необходима е адекватна държавна политика

Rumen Radev poseshtenie predpriatie

„Необходима е адекватна държавна политика, която реално да достига до засегнатия малък и среден бизнес, особено в по-малките населени места, за да ограничи последствията от икономическата и социална криза“.

Това заяви държавният глава Румен Радев, който посети българско мебелно предприятие в село Макариополско край Търговище.

Благодарение на прозорливостта на ръководството и всеотдайността на работниците това българско предприятие е устояло на предизвикателствата и се развива„, подчерта президентът.

По време на срещата Румен Радев посочи също така, че малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката и съхранението им е единствената възможност за бързо възстановяване след кризата.

Те представляват около 99 процента от всички предприятия както в България, така и в другите страни от Европейския съюз. Те създават 75% от работните места в нашата страна„, посочи държавният глава.

Ето защо създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия е реална инвестиция в заетостта и е от ключово значение за икономическото развитие на България„, категоричен е президентът Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 25.03.2021 — 12:13
Червено.bg © 2020 Frontier Theme