Водещ представител на БСП с остър коментар за парите, които правителството на Борисов „дава“при строителството на пътища

premier Borisov pat Rilski manastir proverka dekemvri 2020

Гневен пост, подплатен със статистика, публикува във Фейсбук Филип Попов от БСП. Социалистът осъди възхваляваното от самия премиер строителство на управляващите, като сравни цените на километър отсечка отпреди и сегашните. Публикацията на Попов е провокирана от последни коментари в социалната мрежа на министър-председателя.

Filip Popov BSP

Днес премиерът Борисов се е похвалил със строителството на пътища и се е оплакал от комунистите. Оставям настрана факта, че той и половината ГЕРБ са бивши комунисти. Но що се отнася до пътищата – през 2010 г. един километър струваше между 2 и 3 млн. евро на км, а цената на един км днес достигна до 6.7 млн. евро, а в някои случаи и до 10 млн. евро, като на стартиращия лот „Младост“ – АМ „Тракия„, пише Филип Попов.

Той уточнява в числа фактите: „Тунелът в Кресненското дефиле при дължина от 2 км струва 125 млн. евро или 67,5 млн. евро на км. Най-дългият тунел в света е в Норвегия – 24 км и струва около 5 млн. евро на км. Кресненският е 14 пъти по-скъп. Ремонтът на „Тракия “ между Чирпан и Нова Загора ще е по-скъп от строителството. Цялото Ви строителство е ремонт на ремонта. След Вас, г-н Борисов, са дупки, свлачища и срутища. Много е хубаво да се строи, но при Вас въпросът е не колко се строи, а колко се краде„, обобщава Попов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 09.03.2021 — 22:38
Червено.bg © 2020 Frontier Theme