Президентът Радев с призив в подкрепа на българските производители

prezident Rumen Radev

„Държавата трябва да подкрепя българските производители“.

За това призова президентът Румен Радев по време на тържественото връчване на годишните награди „Златна мартеница“:

Тази помощ има смисъл, ако бъде навременна, гъвкава и безвъзмездна. Ако искаме да имаме силна икономика и най-сетне ние да започнем да догонваме другите държави в Европейския съюз, ние трябва решително да променим подкрепата и средата за българския бизнес„, посочи президентът.

Той отбеляза, че в началото на пандемията, когато започнаха да се затварят граници, да се сриват доставки и да се свиват производства, „отправихме взор към българския производител на стоки и услуги, към българските животновъди и земеделци„, и допълни, че „те не ни разочароваха„.

Въпросът, който трябва да си задаваме не само по време на криза е – трябва ли да стигаме до такива състояния, за да се сетим, че именно на българския производител и предприемач трябва да разчитаме не само във време на криза?!“, попита Румен Радев.

Президентът подчерта, че средствата, които страната ни ще получи по плана на възстановяване на Европейския съюз, трябва да бъдат харчени по ясно обоснована публична методика:

„Към момента не виждам такава – защо точно тези проекти, защо точно в тези сектори, точно какви цели ще постигнем и как ще бъдат те реализирани като функция на време“.

Той допълни, че българският бизнес в момента, както и неговият сроден бизнес по сектори и производство в други държави, зависи много от държавата.

Президентът заяви, че държавата трябва косвено да помага, като намалява административната тежест за малките фирми, но най-вече като инвестира в човешки капитал, защото това е един от основните проблеми на нашия бизнес – наличието на достатъчно, висококвалифицирани и подготвени работиници и служители.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 06.03.2021 — 19:32
Червено.bg © 2020 Frontier Theme