Президентът Румен Радев на Шипка: Дела трябват, а не думи!

prezidnet Rumen Radev Shipka 2021

Въпреки че тържествата на Шипка официално бяха отменени заради пандемията, хиляди хора изкачиха историческия връх в знак на признателност към загиналите за свободата на България. Сред тях беше президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев. При пристигането си на Шипка той заяви:

„Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет. Но българите имат святи чувства, неподвластни на власт и забрани, затова отново са тук. Затова вярвам, че имаме бъдеще като българи“.

Държавният глава се обърна към хората, събрали се на Шипка, за де почетат паметта на героите, дали живота си за България:

Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си?! С вашето присъствие тук, скъпи съотечественици, вие помагате днешните поколения българи да вземат изпита по история, изпита по морал и изпита по демокрация. Защото властта принадлежи на народа, но народът трябва да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне„.

Словото на президента завърши с думите на Апостола: „Дела трябват, а не думи!“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 03.03.2021 — 20:21
Червено.bg © 2020 Frontier Theme