Илияна Йотова: Прави се всичко възможно да се попречи на президента да разговаря с гражданите

Iliana Iotova 2 mart 2021 viceprezident

„Българите ще отпразнуват Националния си празник, независимо от опитите да се попречи на отбелязването му“. Това заяви днес вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея се прави всичко възможно да се попречи на президента Румен Радев да разговаря с българските граждани. Държавният глава вече обяви, че утре ще се качи на връх Шипка, въпреки че община Габрово отмени официалните тържества по повод 3 март.

Пред паметника в Докторската градина в София Илияна Йотова почете паметта на над 500-те медици загинали в Руско-турската освободителна война.

Утре е Националният празник на България и всички ние ще го празнуваме, независимо от това кой и как се опитва да попречи на това да бъде отпразнуван празникът. Не сме толкова наивни. Прави се всичко възможно, за да се ограничат възможностите на президента да разговаря с българските граждани. Това е път за никъде и няма как да се случи„, посочи вицепрезидентът.

По повод ваксинационния план на правителството Йотова каза, че нито една държава в Европа не е допуснала подобен хаос:

Вчерашният ден беше вторият пореден сериал, който показа провала в тази система. Взимат се решения, които са повече плод на емоции, за да рапортуваме, че „видите ли, вече не сме на последно място в Европа“. Ние пак сме на последното място, но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому„, смята вицепрезидентът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 02.03.2021 — 16:46
Червено.bg © 2020 Frontier Theme