Вицепрезидентът Илияна Йотова: Цинизъм е да забраняват тържествата на Шипка

rsz_iotova

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като цинизъм забраната за провеждане на празничния ритуал за 3 март на връх Шипка по случай Освобождението на България.

Не можем да отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация. На този фон се отварят заведенията„, възмути се Йотова в интервю за БНТ.

Главният държавен санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев препоръча да не се провеждат мероприятия заради увеличените случаи на коронавирус в страната. В същото време обаче правителството и здравните власти отварят заведенията.

Решението за отмяната дойде изненадващо, малко след като президентството съобщи, че държавният глава Румен Радев отново ще се включи в честванията на Шипка на 3 март. Той ще почете падналите в Освободителната война. Държавният глава планира да произнесе слово, да приеме почетния строй и да поднесе венци.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също смята да се качи на Шипка и да участва в масовите чествания в Габрово.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 01.03.2021 — 10:21
Червено.bg © 2020 Frontier Theme