Корнелия Нинова със силен план за развитието на Пловдив

Ninova Plovdiv BSP

Мога да допринеса за промяна в Пловдив и региона. Това е трудна и предизвикателна битка. Както знаете, партията в последните избори не стоеше добре в Пловдив. Смятам, че лидерът трябва да е там, където е трудно, за да се даде и кураж, и сила на хората, които искат промяната„.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Дарик радио – Пловдив.

Нинова е водач на листата в Пловдив с кандидатите за депутати на левицата за парламентарните избори. Листите за 31-те многомандатни избирателни райони в страната бяха утвърдени от Националния съвет на БСП вчера.

„БСП настоява част от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината, а не да се раздава еднолично от един човек. Когао тези пари останат в Пловдив, те ще дадат възможностна общината, например, да направи един проект, за който аз бих работила и вече работя – сградата на БНБ да се превърне в музей, който да събере в себе си артефактите и другите експонати от останалите музеи на Пловдив“, каза лидерът на социалистите.

Парите, които останат в общината, ще помогнат да направим Марица едно много по- приятно място за отдих, за спорт, за развлечения, за здраве. Тези средства могат да помогнат и за изграждане на депата за боклук„, заяви Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че с предложението на левицата за семейно подоходно облагане, с което се намаляват данъците на работещите семейства с две деца, ще помогне на онези млади пловдивчани, които работят и имат деца, защото ще плащат по-малък данък.

Преизчисляването на всички пенсии ще помогне на пенсионерите, защото ще увеличи пенсиите с между 20 и 30 процента„, категорична е Нинова.

Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни предприятия. Ако бъдат реализирани, те ще помогнат за по-добро развитие на икономиката в Пловдив. Това е и национална политика на БСП. Нашите предложения в областта на земеделието – за преразпределяне на субсидията на малки и средни производители на плодове и зеленчуци, ще помогнат на земеделските производители в района„. Така лидерът на БСП очерта решенията, които ще допринеста за подобряване на статута на живот – не само на пловдивчани, но и на всички българи.

За мен, един от най-важните приоритети е развитието на културата и духовността. А Пловдив е изключителен център на култура и духовност. Поради това ние предвиждаме един процент от БВП на България да се отделя за развитието на сферата на културата и духовността. Ще работя затова с всичките си сили„, заяви лидерът на българските социалисти.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 27.02.2021 — 16:27
Червено.bg © 2020 Frontier Theme