Честен човек, който не се страхува от Георги Гергов, е трети в листата на БСП в Пловдив

Georgi Gergov Ivan petkov Bebeto Plovdiv

Иван Петков, познат в Пловдив с прякора Бебето, както и с това, че изгражда антикорупционен щит срещу едни от най-големите злоупотреби в града, ще е трети в листата на БСП. В последните години Петков се превърна във водещо лице на партията в местния общински съвет, пише actualno.com.

Там той е съветникът с най-много питания и със сигурност най-острият критик срещу управлението на ГЕРБ в Града под тепетата .

Петков беше от малцината, които проведоха битка срещу откупуването на терена до пощата от фирма „Младост Алфа“, за който общината в Пловдив дава завишената цена от 5 200 000 лв., при положение, че преди години теренът е продаден за милион и двеста хиляди лева.

Бебето беше и от яростните критици на прехвърлянето на акциите на Международен панаир Пловдив. Въпреки, че лидер на БСП в Пловдив по тове време е Георги Гергов, Иван Петков не се уплаши и се обяви против предложение, което облагодетелства Гергов.

Бебето е от откритите критици на далаверата, при която братът на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев, който е областен координатор на ГЕРБ, закупи бившия терен на бирената фабрика „Каменица“.

Петков разкри и злоупотреби с европейски средства при изпълнението на „Транспортния проект“ на Пловдив, както и на „Пловдив – Европейска столица на културата“ през 2019 година.

Откъде идва прякорът му Бебето? Даден му е, защото е най-малкото, трето дете в семейството. Той е роден и израснал в Пловдив. Любопитно е, че майка му е словачка. Тя е била състудентка на баща му в тогавашна Чехословакия и пристига през 1982 година с него в България. И досега живеят в Града под тепетата. Петков е половин българин, половин словак. И цял пловдивчанин. Финансист по образование и познава проблемите на града в дълбочина. Познават го като почтен човек с гражданска кауза. Той е избран като съветник в Пловдивският общински съвет (2015-2019), с преференции от гражданите на Пловдив.

Петков е и част от голямото обновление, което лидерът Корнелия Нинова предприе в БСП. Тя заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и спази обещанието за нови и силни кадри там. С новата листа от кандидати, които са без зависимости и обвързаности, е даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство. От БСП залагат на Петков, защото той последователно се изправя срещу модела Тотев-Гергов в града под тепетата и е от знаковите нови лица на социалистите.

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 26.02.2021 — 17:07
Червено.bg © 2020 Frontier Theme