БСП: Правителството да започне преговори с Русия за доставки на ваксината „Спутник V“

vaksina koronavirus inzhekcia inzhektsia

БСП внесе в парламента проект на решение, с което се настоява Народното събрание да възложи на Министерски съвет да започне двустранни преговори за доставка на руската ваксина „Спутник V“.

Ninova parlament fevruari 2021Лидерът на социалистите Корнелия Нинова  заяви от парламентарната трибуна, че в страната има много желаещи да се ваксинират, но има недостиг на ваксини:

Извиха се опашки в София, в големите градове. Какво се оказва обаче впоследствие? Няма ваксини. Карате личните лекари да правят списъци, а след това ги връщате, защото не са осигурени ваксини. Вашата некомпетентност и хаотичност ще се отрази дългосрочно – не само на здравния статус на населението. Държави, които напреднаха в този процес, ще възстановят по-бързо икономиките си и ние ще изостанем от тях драстично“.

Левицата настоя това решение да бъде разгледано още следващата седмица, преди края на работата на парламента. В противен случай, БСП ще поиска извънредно заседание на Народното събрание по този въпрос.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова припомни, че в момента Европейската агенция по лекарствата извършва научни консултации с представител на руския производител на „Спутник V“. Тя заяви, че страната ни спазва стриктно европейското законодателство.

Дариткова отхвърли твърденията, че в страната ни има недостиг на ваксини.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 26.02.2021 — 17:10
Червено.bg © 2020 Frontier Theme