Личният готвач на Тодор Живков: Искаше да му сервираме постни ястия (снимка)

rsz_todor_givkov

„Не зная – дали Тодор Живков ме избра за личен готвач или предишният колега, който му готвеше“, разказва личният готвач на Тодор Живков – Йордан Стоичков, по-известен като бай Данчо, пише „Епицентър“ (epicenter.bg).

Todor Zhivkov gotvach na Todor Givkov bai Dancho

„Подготвихме прием за 3000 души в един хотел само двама души. Не бяхме спали три дни. Не съм имал случай, в който Живков да ми каже „Това не ми харесва, не ми го готви повече“. Много рядко той лично си поръчваше. Разчиташе аз да направя менюто му. Ако се е случвало, е искал боб чорба, например. Казваше, че достатъчно яде меса по приеми и предпочиташе постни гозби. Беше стриктен към яденето и пиенето и не прекаляваше. Обичаше да обядва таратор с раци от Шабла.

До такава степен му бяхме свикнали, че знаехме точно колко сол да сложим, за да не се налага след това допълнително да слага. Жени Живкова му беше назначила някаква диета с мюсли и корн-флейкс. Един ден дойде и ми каза: „Момчета, бе я си ми гответе, както си знаете, а като дойде Жени, ще ям нейното„, спомня си бай Данчо.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 25.02.2021 — 12:07
Червено.bg © 2020 Frontier Theme