Президентът Радев със силно послание: Българите осъзнахме, че дела трябват, а не думи

prezident Rumen Radev

Всяко поколение и всеки от нас води своята битка за България. Понякога шумно, понякога тихо. Невинаги заедно, често сами. На всеки от нас се пада дял от съдбата на България, дори когато е далеч или когато нуждата го е прогонила от Родината. Но успехът зависи, както казва Апостолът: „от дружните наши усилия„.

Това се казва в посланието на държавният глава Румен Радев по случай скръбната годишнина от гибелта на Васил Левски.

От век и половина обетът, който Дякона дава на народа, го превръща в символ на възрожденската ни мечта за свободна и независима, но и просветлена, саможертвена, братска и благородна България. Към нея сме длъжни винаги да се стремим, но често я предаваме, забравяме и за нея рядко сме достойни„, категоричен е президентът Радев.

Той напомня, че на скръбната годишнина от смъртта на Васил Левски не се събираме, за да склоним глави, а за да ги изправим. „Днес това се случва. Българите осъзнахме, че дела трябват, а не думи. Дано водачите на обществото ни осмислят думите на Левски, че „интригата спира хода на народната работа“„, заявява Румен Радев в посланието си.

Цитирайки вечните думи на Апостола „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние го обръщаме„, държавният глава подчертава силата и жизнената важност на единството за българския народ: „Сега е моментът всички ние – с дружните наши усилия, да обърнем времето!„, призовава държавният глава.

Поклон пред паметта на Васил Иванов Кунчев – онзи българин от Карлово, който събуди народа и ни води и днес в трудните битки за свобода и достойнство. За чиста и свята Република!„, се казва в посланието на президента Румен Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 19.02.2021 — 11:14
Червено.bg © 2020 Frontier Theme