Нов скандал в парламента между депутатите от управляващото мнозинство и от „БСП за България“

parlament nova zala oktomvri 2020

Председателят на парламента Цвета Караянчева днес изненадващо направи предложение от името на БСП за изслушване в Народното събрание на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова по трагичния случай, при който момче загина на булевард в София поради токов удар от кабел, захранващ незаконен павилион.

Предложението на председателя на Народното събрание, която е от ГЕРБ, не беше прието от нейните колеги и другите депутати от мнозинството.

Тази „сценка“, разиграна от управляващото мнозинство, предизвика острата реакция от страна на народните представители от парламентарната група на „БСП за България“.

Уважаеми дами и господа народни представители – срамно е! Разбирате ли. Няма здрав разум в страната, който да не разбира, че прикривате министър-председателя„. С тези думи Крум Зарков от „БСП за България“ се обърна към Цвета Караянчева.

Има конституция, има парламент, парламентът контролира правителството, правителството се оглавява от министър-председателя, министър-председателят се отчита на парламента. Кое не разбирате?! Кажете, поне бъдете честни, кажете: „Ние, докато сме на власт, нашата цел е Бойко Борисов да не се отчита! Кажете го, поне бъдете честни с гражданите! Но вие нямате дори доблестта да го защитите„, допълни Зарков.

Социалистите заявиха, че в 4-годишния мандат на Народното събрание са отправили 60 въпроса към министър-председателя, от които 48 са били върнати.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 19.02.2021 — 19:52
Червено.bg © 2020 Frontier Theme