БСП с план за гарантиране на честността на парламентарните избори

izbori vot glasuvane

За да гарантираме честността на изборите, от БСП се обърнахме към редица партии и граждански организации, които също държат изборите да бъдат честни и прозрачни. Ще обединим усилия заедно с всички тези, които искат изборите да бъдат честни, за да го направим заедно. Ще се опитаме да направим пълно паралелно преброяване на изборите„.

Vigenin BSP

Това заяви зам.-председателят на БСП и на Народното събрание Кристиан Вигенин в интервю за БНР.

Конференциите в БСП приключват до няколко дни. Предстои през следващата седмица да бъдат определени водачите на листите, местата на кандидатите от гражданската квота и от коалиционните партньори. И малко по-нататък започва подредбата на самите листи. Процесът тече нормално, въпреки че коронавирусът затруднява нашата работа. Но намерихме начин, съобразявайки се със ситуацията. Част от дискусиите текат онлайн. Правят се тайни гласувания в рамките на няколко часа, за да не се засичат хората. Предприели сме всички нужни мерки и вървим към самите избори„, каза Вигенин.

Той посочи, че от БСП са предложили промени в Изборния кодекс – да се въведе видеонаблюдение след края на изборния ден, както и да се изчистят избирателните списъци от „мъртви души“ чрез активна регистрация.

От реакциите на мнозинството виждаме, че те не само не искат, а и се страхуват от тези предложения„, подчерта заместник-председателят на парламента.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 31.01.2021 — 16:48
Червено.bg © 2020 Frontier Theme