Социалист стана национален рекордьор по доброволчество

bolnica

Вече над два месеца младият социалист Васил Стоянов е доброволец в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Света Петка Българска“ в Нова Загора.

socialist dobrovolec bankovo izvlechenie

Младежът работи от 22 ноември миналата година в отделението, в което се лекуват заразени с коронавируса COVID-19. Васил Стоянов полага напълно безвъзмезден труд, пише 19min.bg.

Социалистът почерпил вдъхновение от лидера на БСП Корнелия Нинова, която първа се включи да помага като санитар в болница в София. Примерът й бе последван от други нейни колеги от парламентарната група на „БСП за България“, както и от редови партийни членове. Сред тях е и Васил Стоянов, който се е включил като доброволец в здравното заведение в родния си град, което изпитва остър дефицит на персонал като много от болниците у нас.

Наскоро младият социалист съобщи във Фейсбук, че от болницата са му предложили трудов договор, за да се възползва от бонуса от 1 000 лева, който получават тези, които участват в борбата с COVID-19 на първа линия. Васил Стоянов обяви и решението си: „Ще даря тези пари на болницата в Нова Загора! Обещавам, че всеки един лев, получен по този договор, ще дам под формата на дарение на МБАЛ „Света Петка Българска“.

Социалистът споделя, че много хора са се съмнявали в искреността на намеренията му, но бързо се е сприятелил с лекари, медицински сестри и санитари.

А едно от нещата, които може би най-много ми харесват и ми е най-приятно, е когато видя, че хората са благодарни и оценяват помощта„, подчертава Васил Стоянов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 24.01.2021 — 15:45
Червено.bg © 2020 Frontier Theme