Бойко Борисов отново отправи критики към Румен Радев

Radev - Borisov

Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия„.

Това заяви премиерът  Бойко Борисов по време на посещението си днес в град Сливница, информира БНР.

До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече – европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат (Иво Христов е бивш началник на кабинета на президента Румен Радев – бел. ред.), не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални„, заяви Борисов.

Той предложи – Румен Радев също да заяви какво мисли по въпроса: „Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване (на Алексей Навални – бел. ред.)“, посочи още министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Арестът на руския опозиционер Алексей Навални, след пристигането му в Русия, нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията„.

Това написа в социалната мрежа Фейсбук Бойко Борисов по-рано тази седмица, след като Навални бе задържан при завръщането си в Москва от Берлин. Той се възстановяваше в Германия след предполагаемо отравяне в Русия. Западни експерти обявиха, че руският опозиционен лидер е отровен с бойното отровно вещество „Новичок“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 23.01.2021 — 11:46
Червено.bg © 2020 Frontier Theme