БСП сезира главния прокурор за корупция и престъпно бездействие

korupcia Balgaria

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции„.

Това съобщи лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова във Фейсбук.

Реакцията на БСП идва, след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.

Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност„, пише Корнелия Нинова.

Тя уточни: „Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов, за неупражнен контрол„, заяви лидерът на БСП.

Веднага след изложението на министър Димитров пред народните представители, в което той представи силно смущаващи данни за състоянието на ВиК сектора, Корнелия Нинова заяви от парламентарната трибуна: „Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията„.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 29.11.2020 — 16:33
Червено.bg © 2020 Frontier Theme