Корнелия Нинова за премиера Борисов: Този човек е неадекватен!

rsz_ninova_borisov

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред БНТ, че поведението на премиера Бойко Борисов е абсолютно неадекватно на фона на тежката епидемия от новия коронавирус у нас.

Абсолютно неадекватно на реалността е личното му поведение. В тази криза народът страда. Хора умират по стълбите на болниците, а ти да качиш здравния министър и шефа на най-голямата спешна болница и да им показваш пътища и мантинели! Този човек е неадекватен на реалността!“, категорична е Нинова.

Тя даде няколко конкретни примера, които според нея са „лицето“ на тази власт.

За една седмица приеха да се разреши застрояването на Черноморието. Разрешиха на държавните служители, участвали в бордове да получават бонуси… Освободиха премиера да харчи безразборно извън бюджета и без разрешение на Народното събрание да харчи толкова, колкото реши. Промениха Закона за личната помощ, така че отнеха асистентите на хората с увреждания за събота, неделя и празниците. Двойно увеличиха извънредния труд на работниците.

Какво казват с тези си действия ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ВОЛЯ и отцепилите се от БСП? Първо, кого защитават – олигарсите, групите, които застрояват Черноморието, големите интереси. Купуват си държавни служители за изборите, давайки им допълнително възнаграждения. Узаконяват авторитарната власт и разрушават парламентаризма, като за пореден път дават възможност на премиера да харчи предизборно извън закона.

Кого удариха – хората с увреждания и работниците – най-слабите и уязвимите! БСП не може да бъде част от това. Четири години се борим срещу този модел. Нямат свян и морал дори в тази криза, когато народът е в много тежко положение. Вместо да са с грижа за хората, те са с грижа за олигархията„, коментира Нинова

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 23.11.2020 — 18:16
Червено.bg © 2020 Frontier Theme