Народен представител от БСП разкри какво е здравословното състояние на Корнелия Нинова

Korneliia Ninova BSP

Разговарях с Корнелия Нинова и получих нейното човешко разрешение да споделя с вас как се чувства. В добро състояние е. Тя е приета в болница по преценка на медиците от ВМА. Като лекар не смятам, че нещата са сериозни – като клинична симптоматика и очаквам в скоро време тя да бъде изписана от болницата„.

Georgi Mihailov BSP deputat

Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов пред БНТ. Той коментира здравословното състояние на лидера на БСП. Вчера беше съобщено, че тя е с положителен тест за коронавируса COVID-19 и е приета във Военномедицинска академия  София.

Проф. Михайлов подчерта, че историята на всички пандемии, както и всички научни данни са сочели, че ще има втора вълна през есента: „Управляващите имаха 6 месеца, за да подготвят здравната система за последствията от пандемията, но не го направиха„.

Народният представител поясни, че правителството е трябвало да обърне внимание на няколко пункта: противоепидемиологичните мерки, конструирането на здравната система, за да  бъде тя устойчива, както и  съхраняването на медицинския персонал: „И в тези три аспекта управляващите не се справиха„, смята проф. Георги Михайлов.

Той допълни, че здравната ни система не е реформирана от 10 години: „Наливат се още пари в една нереформирана система. Ние от БСП търсим решение на здравните проблеми„, подчерта народният представител.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Updated: 31.10.2020 — 11:28
Червено.bg © 2020 Frontier Theme