Корнелия Нинова участва във важна среща на лидери от целия свят

Kornelia Ninova BSP

Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие в онлайн заседание на Президиума на Социалистическия интернационал.

Тя е вицепрезидент на организацията, в която членуват 162 партии от над 100 държави от цял свят.

Нинова беше поздравена от колегите си за проведения пряк избор на председател на БСП – като най-демократичния и модерен избор, както и за високия резултат, с който бе избрана. Тя запозна колегите си със здравната, финансово-икономическата и социална ситуация в България. Лидерът на българските социалисти изрази тревога от задълбочаващите се неравенства, ниското равнище на доходите и растящата безработица. Тя подчерта, че българските социалисти ще продължават да се борят за реалното въвеждане на принципите на върховенството на закона в България, за провеждането на честни избори и за осигуряването на по-добър жизнен стандарт за българите. Нинова посочи, че в условията на глобална здравна и икономическа криза, политиците трябва да бъдат още по-смели и безкомпромисни в своите усилия да запазят от една страна живота и здравето на гражданите, а от друга да гарантират техните основни права – човешки, икономически, социални и политически.
Тя заяви, че приоритетни за левицата теми ще бъдат здравеопазването, доходите, икономиката, образованието и борбата с корупцията .

В заседанието на Президиума на Социалистическия интернационал участваха и Георгиос Папандреу – председател на Соцаилистическия интернационал, Луис Аяла – генерален секретар, както и още над 35 представители от различните партии, от всички континенти на планетата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 26.10.2020 — 11:48
Червено.bg © 2020 Frontier Theme