Корнелия Нинова със силен коментар за ситуацията в България

Ninova Zarkov Ermenkov yuli 2020

Бюджетът на държавата, който предлагат управляващите, ипотекира бъдещето ни. Той ще ни вкара в дългова спирала, увеличава дефицита и дълга и нарушава финансовата стабилност, която сме имали досега. Агенция „Блумбърг“ прогнозира, че ако това продължава така, оттук нататък – всяка година ще ни трябват между 3,5 млрд. и 7 милиарда лева заеми, за да продължим. Това е изключително опасно!“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Дарик радио.

Тя коментира, че в Бюджета с предвидени много разходи, но е важно за какво се правят те: .

Ако си държавник, трябва да имаш цели и приоритети в политиката. Най-болезнените въпроси за България са доходите, бедността, неравенствата, здравеопазването, икономиката, борбата с корупцията. През този Бюджет няма решение на тези проблеми. Този Бюджет е ориентиран преди всичко и само към изборите догодина. Борисов и правителството гледат на него като на „всеки лев – спечелен глас“. Няма държавническо мислене и перспектива„, категорична е Нинова.

50 лева на всички пенсионери, но до март догодина, забележете. Защо до март? Защото през март са изборите. Дотогава по 50 лева, за да им купят гласовете. Детските надбавки – ако имаш трайно намерение да помогнеш на младите семейства, защо увеличаваш детските надбавки за една година? Защото догодина има избори – парламентарни и президентски„, коментира лидерът на БСП.

Истинското решение – например за пенсионерите, е преизчисляване на всички пенсии. Борисов ще остави 5 милиарда дефицит тази година и 5 догодина, а преизчисляването на пенсиите, за което нямало пари, струва милиард и 200 милиона. Управляващите нямат приоритет трайно да се справят с бедността„, заяви Нинова. Тя припомни, че актуализация на пенсиите на пенсионерите не е имало от 12 години.

Председателят на социалистическата партия коментира, че бюджетът не предвижда нищо за работещите хора, а има и огромна група работещи бедни. За тях не се предвижда нищо, отбеляза Нинова.

Boiko Borisov

Корупцията – 10 милиарда изчезват чрез корупция в държавата. Няма никакви мерки в бюджета за борба с корупцията„, изтъкна още лидерът на БСП.

Тя обяви, че инвестициите в България са „сринати“ с 63 процента, износът е „катастрофално надолу“ и няма мерки, за да се преодолее тази негативна тенденция.

Гарантирам ви – начинът на бюджетиране на парите на българите ще се промени, ако БСП управлява. Ще се бюджетира обективно. Те винаги залагат по-ниски приходи, защото знаят, че ще има по-високи доходи, за да им останат в излишък и да ги харчат с постановления на Министерски съвет или еднолично от джипа. Ще въведем ред и принципи в харченето на парите на България, който и да е премиер„, обеща Нинова.

По отношение на предложението за закупуване на още американски бойни самолети F-16, тя подчерта, че в момент на криза не е момент да се харчат пари за ново въоръжение.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 24.10.2020 — 17:07
Червено.bg © 2020 Frontier Theme