Председателят на Стратегическия съвет при президента: Ако ДАНС огласи „доброжелателите“ на Радев, трябва да посочи името на Борисов

borisov radev

Това е скандал… Външно министерство със знанието на министър-председателя се обявява против домакинството на България на инициативата „Три морета“ и подкрепя желанието на Естония да удължи домакинството си. Аз не съм чул друга държава да е отменила домакинството си, защото предстоят избори„.

Aleksandar Marinov

Това заяви пред БНР проф. Александър Маринов, който е председател на Стратегическия съвет при президента.

Той твърди, че фактите и документите показват, че Външно министерство не работи в полза на България, а в полза на Естония.

В предаването „12+3“ на БНР проф. Маринов допълни: „Когато се подготвят и провеждат такива посещения, се вземат всички мерки за сигурност… Президентът има три отрицателни теста за четири дни и след като е доказано, че не е носител на вируса, защо да бъде под карантина„.

Проф. Александър Маринов коментира и изявлението на премиера Бойко Борисов, че ДАНС и Държавната агенция „Разузнаване“ ще проверяват казаното от президента Румен Радев, че спрямо него е извършена конспиративна операция.

Няма как ДАНС да огласи „доброжелателите“, които са искали визитата на президента Румен Радев в Естония да бъда провалена, защото това означава, че трябва да бъде посочено името на министър-председателя, смята проф. Маринов:

Нищо не се случва без указанието на министър-председателя. Той със собственото си двуличие говори едно, прави друго, но това не е прецедент… Безумие е да подаваш информация срещу собствената си страна. Хората, които саботират това нещо, разсъждават от гледна точка на личен престиж и смятат, че президентът прави, за да извлече личен капитал от това нещо. Той няма нужда от такъв капитал, той има достатъчно подкрепа, ако говорим за доверие„.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 22.10.2020 — 16:19
Червено.bg © 2020 Frontier Theme