Народните представители от БСП поискаха оставката на министър на Бойко Борисов

pravitelstvo Borisov dekemvri 2019

Народните представители от БСП се обявиха за оставката на министъра на културата Боил Банов заради предстоящите промени в Закона за радиото и телевизията.

Повод за дебат в пленарната зала на парламента стана депозираната оставка на генералния директор на Българското национално радио (БНР) Анодн Балтаков. Управляващи и опозиция си размениха рeплики около бъдещия закон за радиото и телевизията и кой оказва натиск върху БНР.

От БСП възразиха по начина, по който се изготвя новият Закон за радиото и телевизията – „на тъмно“. Социалистите , както и оставката на генералният директор на БНР Андон Балтаков.

Депутатът Александър Симов настоя министърът на културата Боил Банов да подаде оставка, защото не се е съобразил с предложенията на служителите на Българското национално радио. Симов обяви, че върху БНР се слага „намордник“.

Министерство на културата изключително арогантно не се е съобразило с предложенията на хората от радиото за промените в закона за радиото и телевизията. Това вече е целенасочена атака срещу БНР„, заяви народният представител.

Не за първи път се иска оставката на министъра на културата Боил Банов. В началото на миналата година той се озова в центъра на скандал, който стана известен като „Ало, Банов съм“: Корнелия Нинова: Оглушително е мълчанието на премиера за „Ало, Банов съм!“ – няма сини и червени лампи

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 22.10.2020 — 14:56
Червено.bg © 2020 Frontier Theme