Калоян Паргов: Цинизъм е да обвиниш родителите за недостига на места в ясли и детски градини

Pargov BSP Sofia

„Цинизъм е да обвиниш родителите за недостига на места в ясли и детски градини“.

Това заяви лидерът на Градския съвет на БСП-София и на групата на левицата в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

Той обясни защо социалистите в София са възмутени:

Оказа се в крайна сметка – след 10 години устойчиво несправяне и устойчиви обещания, че за недостиг на места места в ясли и детски градини били виновни родителските организации. Ако толкова силно се влияете от мнението на родителите, защо вие – управляващите от ГЕРБ и г-жа Фандъкова, не ги чухте, когато години наред апелираха за реални действия – за изграждане на ясли и градини, а не за формално отношение към проблема, гарнирано с документална еквилибристика? Хаосът в управлението на ГЕРБ вече е всеизвестен факт и ежедневно се сблъскваме с резултатите от него„, дкатегоричен е Паргов.

Той се обърна към столичния кмет Фандъкова с въпроса – дали синхронизацията между действията на Столична община по повод проблема с детските градини и социалното министерство е толкова трудно постижима задача:

Социалната ви министърка се гордее с партийното си членство в ГЕРБ. Очевидно е, че по партийна линия Вие сте й партиен началник. Само преди два дни тя обясни, че за поредна година парите за майчинство за втората година няма да бъдат увеличени и ще останат в позорния размер от 380 лева, защото майките трябвало да бъдат стимулирани да се върнат на работа. Дотук добре, но се получава „параграф 22“. Как да се върнат на работа, след като самата г-жа Фандъкова признава, че недостигът на места в ясли е над 5 000?! Една огромна въпросителна е кой ще гледа децата на тези майки, които са стимулирани с тези мизерни майчински да се върнат час по-скоро на работа„, заяви лидерът на Градския съвет на БСП – София.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 22.10.2020 — 11:46
Червено.bg © 2020 Frontier Theme