Обявиха резултата от втория тест за коронавирус на президента Радев

prezident Rumen Radev

Отрицателен е PCR тестът за коронавирус на президента Румен Радев, който той си е направил снощи, след завръщането си от Естония.

Резултатът е излязъл късно снощи и е потвърден от Националната референтна лаборатория, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на президента за два поредни дни и трети в рамките на седмица.

На Радев е бил направен тест и в понеделник в Талин. Резултатът от него също е негативен.

Президентът вчера прекрати визитата си в Естония. От екипа на държавния глава посочиха, че причина за това е усложнената пандемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавируса.

Eстонският президент Керсти Калюлайд обаче написа в социалната мрежа в интернет, че причина за отмяната на срещите е, че българският президент е имал контакт с лице с положителен тест за COVID-19.

При завръщането си в София, Румен Радев определи случилото се в Естония като „активно мероприятие на доброжелателите му“ в България:

Които, дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха зад гърба ми да представят пред естонската страна своята версия за контакт с COVID-19. За мен това е пример за активно мероприятие. Намирам се в чудесна физическа форма, без никакви симптоми„, каза държавният глава.

От РЗИ-София са съобщили за БНР, че президентът не е под карантина.

Премиерът Борисов заяви, че ДАНС и ДАР ще направят проверка на твърденията по казуса и споменатите от президента „доброжелатели“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 21.10.2020 — 15:07
Червено.bg © 2020 Frontier Theme