Министърът на здравеопазването: Президентът Радев ще бъде поставен под карантина

prezident Rumen Radev general Petrov koronavirus

Президентът Румен Радев е бил в контакт с командира на Военновъздушните сили (ВВС) ген.-майор Димитър Петров, който е  заразен с  коронавируса  COVID-19. Поради това държавният глава ще бъде поставен под карантина.

Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов преди минути в Ловеч.

Президентът е един български гражданин, като всички останали. Като такъв, към него ще бъдат приложени всички нормативни разпоредби. В петък той е бил в контакт с ген. Петров, а след това генералът е дал позитивен тест. Знаем, че президентът е бил уведомен от Началника на отбраната, че е бил контактен. Какво се случва? Мерките са еднакви – той ще кацне в България, на летището ще му бъде предложен тест, докато излязат резултатите, той ще бъде поставен под карантина„, обясни министърът.

Както съобщихме по-рано, Радев отложи днес официалните си срещи в Естония.

По-рано днес президентът на Естония – Керсти Калюлайд съобщи, че българският държавен глава е бил контактен със заразен с коронавирус.

В официалния си профил във Фейсбук тя посочва, че това е станало преди пристигането му в Талин в понеделник, където той пое председателството на инициативата „Три морета“. Керсти Калюлайд пише, след като се е разбрало за контакта му със заразен човек, президентът Радев не е присъствал на официаланата вечеря на участниците в срещата в Талин.

Radev sreshta Talin

Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към момента положителен резултат за коронавирус, обявиха от своя страна от прессекретариата на държавния глава.

По време на посещението на държавния глава в Талин, на българската делегация не е била налагана карантина„, уточниха от Президентството.

Вчера в столицата на Естония на Румен Радев е бил направен тест за коронавирус, който е отрицателен.

От нашето Министерство на отбраната обявиха, че преди да посети Естония, президентът Радев е в бил в контакт с командира на Военновъздушните сили (ВВС) ген.-майор Димитър Петров, който е  заразен с  коронавируса  COVID-19. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че се е самоизолирал веднага, след като е станало ясно, че ген. Петров е заразен.

В понеделник Каракачанов си е направил PCR тест, който е дал отрицателен резултат.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 20.10.2020 — 17:59
Червено.bg © 2020 Frontier Theme