Заместник-председател на Народното събрание: Премиерът се е вкопчил във властта, ГЕРБ се опитва да си купи време

premier Borisov Bruksel yuli 2020

Важното е, че все повече стават хората и все по-голямо влияние придобиват партиите – вътре в парламента или извън него, които реално искат промяна и то съществена на модела на управление„.

Vigenin BSP

Това заяви пред БНР заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на „БСП за България“.

ГЕРБ се провали на полето на морала, а сега се случва опит да се купи малко време с неясна политика и хаотично раздаване на средства, което ще запуши някои пробойни, но ще утежни допълнително положението, коментира Вигенин в предаването „Неделя 150″.

„Съвкупният резултат от тези мерки ще бъде невидим. Когато харчиш толкова средства, без да имаш ясен план докъде трябва да доведе това – за нас това е проблем. Иначе всичко, което води до по-високи доходи на гражданите, го подкрепяме.“

Вигенин прогнозира, че ще видим „един бюджет на големите обещания“, който обаче ще бъде изпълняван от друг, не от ГЕРБ.

„Премиерът се е вкопчил във властта. Това вкопчване източва допълнително подкрепата от ГЕРБ и вероятно е свързано с желанието да се направи още един бюджет, с желанието да се разпределят още едни милиарди в края на тази година. Математиката в парламента продължава да работи в полза на управляващите. Този парламент работи единствено и само благодарение на партията на Веселин Марешки, ако видите сутрин регистрациите“.

Видимо е, че министър-председателят иска да изкара докрай мандата си за пръв път в десетгодишното си управление, изтъкна още Кристиан Вигенин. „Това е някаква фикс идея може би. ГЕРБ ще плати много висока цена, ако това се случи.“

Според Вигенин дебатите за оставката на Цвета Караянчева, макар да не са били на голяма политическа висота, са показали защо това Народно събрание има толкова нисък рейтинг. От БСП са били наясно, че математиката няма да позволи отстраняването на председателя на парламента, но били длъжни да опитат, поясни Кристиан Вигенин.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 20.10.2020 — 19:57
Червено.bg © 2020 Frontier Theme