Разширеното ръководство на БСП прие важни политически решения

BSP Pozitano centrala

Заседанията на Националния съвет на БСП вече ще могат да се провеждат и онлайн. Това реши пленумът на днешното си заседание. Социалистите дадоха заявка, че НС ще промени своята работа, за да отговори на съвременните реалности.

В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията. В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета.

Лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията.

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател.

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от центаралата на „Позитано“ в София в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатора във всеки многомандатен избирателен район на място.

Избран бе е и Национален предизборен щаб на БСП. Той ще бъде председателстван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

Националният съвет на БСП избра председателите на Съветите и Комисиите към НС.

След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България, категорични са от левицата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 18.10.2020 — 17:07
Червено.bg © 2020 Frontier Theme