Социологът Кънчо Стойчев: Управлението на ГЕРБ ще бъде изхвърлено в историята

Borisov GERB kmetove

„Предсрочните избори са обществена необходимост“.

Това заяви пред Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. Той определи протестите в София и други градове като „уникални в българската история“.

Стойчев е убеден, че настоящият тип управление ще бъде „изхвърлено в историята“. „Приказките, че няма кой друг да управлява са смешни„, коментира  социологът.

Kancho Stoichev sociolog

Не е без значение как ще стане промяната на управлението. Дали ще съумеем да го направим по цивилизован и максимално бърз начин и завръщане на общественото доверие, защото управление без обществено доверие е невъзможно, или ще се отиде до крайни форми на инат, които ще нанесат голяма щета за страната?! Тези, които изпадат в този инат, като че ли търсят най-голяма щета, за да кажат после: „Ето, при нас беше по-добре“. Струва ми се, че подобно разсъждение е плоско. Българинът е узрял да не вярва на подобни неща„, смята Кънчо Стойчев.

Той коментира, че снощният 76-ти антиправителствен протест в столицата е бил многоброен дори за размерите на големи европейски столици. Десетки хиляди са били на площада.

68 поцента от населението подкрепят протестите, въпреки че не излизат на улицата„, обясни социологът.

За съжаление сме свидетели на един и същ сценарий. При наличието на голям протест изведнъж се появяват едни и същи хора, като че ли по заповед и следва нарушение на закона и търсене на провокации. Това е опит да се очерни мирният протест„, категоричен е Кънчо Стойчев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Updated: 23.09.2020 — 15:19
Червено.bg © 2020 Frontier Theme