Водещ депутат от „БСП за България“ със силен коментар за политическа ситуация в у нас

protest 10 septemvri 2020 Sofia

„Корнелия Нинова обедини БСП по начин, по който никой не го е правил. Над 43 000 социалисти излязоха и я подкрепиха“.

Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Той е категоричен: „Всеки, който твърди, че на вота за лидер на БСП е имало манипулации, обижда редовите активисти на партията„.

Svilenski BSP

Свиленски коментира, че през месец март – поради кризата с COVID-19, блокиране на работата на Народното събрание и затварянето на хората по домовете им, БСП е имала 8 процента подкрепа.

Днес вече партията е първа политическа сила. Данните и тогава, и сега са на една и съща агенция. Няма как да кажем, че това не е подкрепа за БСП, а само заради спада на доверие в ГЕРБ„, каза още Свиленски.

Той допълни: „ГЕРБ тепърва ще губят доверие. БСП и всички други извънпарламентарни партии взимат от подкрепата, която те губят. БСП ясно и последователно защитава своите политики и те намират разбиране у българските избиратели и поради това доверието към нас се покачва„.

Зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ е категоричен, че на следващите избори БСП ще бъде първа политическа сила.

Процесите, които следват са ясни – срив на ГЕРБ и оставка на правителството – сега или когато реши Борисов. Със сигурност Борисов и партията му няма да бъдат първа политическа сила, няма как и да формират управление„, коментира Георги Свиленски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 20.09.2020 — 12:53
Червено.bg © 2020 Frontier Theme