Бивш посланик на САЩ с нов остър коментар за премиера Борисов

Borisov djip yuli 2020

Pardu bivsh poslanik USAВ статия, публикувана през тази седмица в авторитетното издание „Политико“, бившият посланик на САЩ в София Джеймс Пардю пише, че в България „е премината точката, от която няма връщане назад“.

Бойко Борисов, когото Пардю нарича популистки лидер, „е изправен пред народен бунт, който няма да утихне“, твърди дипломатът.

Той подчертава: „Крайно време е Европа да покаже, че подкрепя българите и тяхното искане за истинска демокрация. Да покаже, че предприема конкретни стъпки, за да им помогне да постигнат тази цел„.

Джеймс Пардю твърди още, че сега в страната ни е създадена система, която има много от характеристиките на еднопартийна държава.

Той определя властта у нас като „по-мека версия на тази, която упражнява руският президент Владимир Путин“. Пардю твърди, че в България се използват същите тактики като на Путин, но при „малко по-слабо авторитарен начин“.

Това е поредният остър коментар на бившия посланик на САЩ за управлението на премиера Бойко Борисов: Бивш посланик на САЩ у нас с остър коментар за премиера Борисов, Пеевски от ДПС и медиите в България 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 20.09.2020 — 22:10
Червено.bg © 2020 Frontier Theme