От така наречената „вътрешна опозиция“ в БСП „си глътнаха граматиката“ пред Нинова?

Gergov Ninova Krasimir Iankov

Участниците в днешния пленум на БСП приеха отчетите на Националния съвет на партията за 4-годишния мандат (2016-2020) и на парламентарната група на „БСП за България“.

Двата документа бяха представени от лидера на партията Корнелия Нинова. Отчетите бяха приети с почти пълно мнозинство. Само двама участници в пленума бяха против, а трима се въздържаха,

Отчетът на депутатите в Европейския парламент също е приет с голямо мнозинство.

Дебатите по отчетните документи преминаха спокойно и в конструктивен дух, информира bsp.bg .

Националният съвет поздрави Корнелия Нинова с категоричния й успех в избора за председател.

Опитите на депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, които бяха съперници на Нинова за лидерския пост, да поставят под съмнение преизбирането й, се превърнаха в „смешен плач“, който те демонстрираха пред журналистите, отразяващи заседанието на НС на БСП. Внимание им обърнаха предимно от медии, които са близки до ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

По време на самото заседание пленума не „са се обадили“ и други представители на така нареченета „вътрешна опозиция“ в БСП. Много социалисти са категорични, че въпросните другари и другарки нямат място в новия Национален съвет на БСП, който ще бъде избран от участниците в заседанието на 50-тия конгрес на партията. То ще се проведе през другата седмица – на 26-и и 27-и септември.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 19.09.2020 — 18:05
Червено.bg © 2020 Frontier Theme