Корнелия Нинова отново се изправя срещу така наречената „вътрешна опозиция“ в БСП

rsz_ninova_gergov

За първи път след преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП, днес в централата на партията в София заседава Националният съвет на партията.

Официално социалистите обсъждат подготовката на документите за заседанието на 50-ия Конгрес след седмица, но реално ще се види какво ще бъде поведението на различните „кръгове“ в партията след убедителната изборна победа на Нинова.

В последните две години пленумите на „Позитано“ 20, в които по списък участват 185 социалисти, често бяха напрегнати – лидерът на БСП трудно успяваше да прокарва предложенията си, пише „Дневник“.

Една част от участващите в заседанията на Националния съвет – около 50 души, са част от така наречената „вътрешна опозиция“ в БСП, а друга част от тях зависят от апаратните игри на основния опонент на Корнелия Нинова по време на вътрешнопартийния вот за лидер на БСП – Кирил Добрев.

Днес на пленума трябва да бъде гласуван документ с послания към избирателите за следващите парламентарни избори. Той е предложен от Корнелия Нинова и тясното ръководство на БСП.

През тази седмица не се очакват промени в тясното ръководство на партията, част от което е и зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Какво предстои

След преизбирането си Корнелия Нинова обяви, че ще продължи курса на БСП за борба срещу паралелната и мафиотска държава и стила на управление на ГЕРБ. Първата й битка обаче е за подкрепа в новия Национален съвет. Неговите членове ще бъдат избрани от над 700 делегати, които ще участват в заседанието на Конгреса на 26 и 27 септември. Неофициално се говори, че Кирил Добрев и останалите представители на така наречената „вътрешна опозиция“ имат много голямо влияние сред тях.

На Конгреса ще бъде приет и документ, в който БСП ще набележи основни точки в предизборната си платформа – реформа в съдебната система, в т.ч. съдебен контрол над актовете на прокуратурата; солидарна и справедлива данъчна система; грижа за околната среда и др.

След като бъде избран новият Национален съвет, от неговите членове Корнелия Нинова ще предложи ново тясно ръководство на партията – Изпълнително бюро, в т.ч. и нови зам.-председатели на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 19.09.2020 — 17:52
Червено.bg © 2020 Frontier Theme