Премиерът Борисов: „И аз искам оставката на Радев, всеки иска оставката на някого“

premier Boiko Borisov 10 avgust 2020

Премиерът Бойко Борисов инспектира на място борбата с огнената стихия в общините Свиленград и Тополовград. Инспекцията бе излъчвана на живо в профила му във Фейсбук.

В отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на правителството му от страна на протестиращите, министър-председателят заяви:

И аз искам оставката на Радев. Искам оставката на… Даже на Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години….

Всеки иска оставката на някого… Затова Конституцията, демокрацията и правовата държава казват – провеждат се избори, на изборите се явяват политически партии и те на базата на резултата си правят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Ако не успеят, се дава път на втората, ако и тя не успее – на третата„.

Той каза, че лагерите на протестиращите в София няма да бъдат премахнати със сила. „Има процедури в държавата„, допълни премиерът Борисов.

Той коментира, че ситуацията около пожарите в общините Свиленград и Тополовград е представена по-различно от някои медии:

Всичко е добре. Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата. Прекрасно се справят колегите„, категоричен е министър-председателят.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 10.08.2020 — 14:18
Червено.bg © 2020 Frontier Theme