Протестиращи блокираха възлови кръстовища с контейнери за отпадъци и пейки

Sofia blokada krastovishte avgust 2020

Протестиращи срещу правителството отново са блокирали трите възлови кръстовища в София – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т.нар. Триъгълник на властта.

Вчера призори палатките им бяха премахнати при акция на полицията.

На площад „Независимост“ – в т.нар. „Триъгълник на властта“, лагер от десетина палатки отново блокира движението по булевард „Цар Освободител“.

По различна е ситуацията на кръстовището пред Ректората на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Там палатки няма – протестиращите са направили заграждение от контейнери за отпадъци, бетонни цветарници и пейки.

Най-плътна и с най-голямо присъствие е барикадата на Орлов мост.

Повече от 30 са палатките, разположени на кръстовището, пешеходците преминават спокойно. Някои от тях обаче не подкрепят действията на протестиращите:

Пречат на движението, могат да протестират, където искат. И това не става без пари, каквото и да говорим това е организация„, коментира гражданин пред БНР.

Други смятат, че протестиращите са в правото си да искат по-добър живот: „ГЕРБ в този момент не е нищо друго освен БКП на Тодор Живков. Това, което липсва, е чл. 1 от Конституцията на Живков„, смята друг гражданин.

Оставаме, докато постигнем целта си – оставка на правителството и на главния прокурор„. Това заяви пред БНР един от лидерите на протеста – проф. Велислав Минеков, от т.нар. „Отровно трио“.

Updated: 08.08.2020 — 12:50
Червено.bg © 2020 Frontier Theme