Президентът Радев отправи поредно сериозно обвинение към управляващите

Rumen Radev prezident yuli 2020

Президентът Румен Радев обвини управляващите, че въвличат силите на реда „в конфликт с хилядите протестиращи“.

Цената плащат онези, които настояват за законност, както и редовите служители на реда„. Това написа държавният глава снощи в социалната мрежа Фейсбук.

Той посочи, че „готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен – за българския преход, акт на политическа ескалация„.

Президентът дава да се разбере, че според него инцидентите по време на конференцията на ГЕРБ в „София Тех парк“ (5 август) са предизвикани от управляващите. Той пише, че изпращането на частни охранители срещу „граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея„.

По-рано Румен Радев заяви пред БНР:  „Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки. Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта. Най-важното е да няма полицейско насилие„.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 08.08.2020 — 15:18
Червено.bg © 2020 Frontier Theme